Galerienieuws. Gent – Otegem – Brussel.

De Gentse Galerie S&H De Buck viert haar veertigste verjaardag met de tentoonstelling Het Paradijs. De galerie presenteert jaarlijks een negental solo- of groepstentoonstellingen. Tijdens het voorbije decennium werden ook op andere locaties expo’s georganiseerd, onder meer in 2008 in de Modern Chinese Art Foundation. Galerie S&H De Buck heeft in de loop der jaren het werk ‘opgestart’ van onder meer Philippe Tonnard, Hugo Debaere, Berlinde De Bruyckere, Dirk Braeckman, Carl De Keyzer, Hans Van De Kerckhove, Wim Delvoye en Johan Tahon. (www.galeriedebuck.be)

Deweer Gallery in Otegem opent met de tentoonstelling Re-Opening de vernieuwde galerieruimte. Stichter Mark Deweer heeft de leiding overgegeven aan zijn twee zonen. Hij opende de galerie eind jaren 70 met werk van onder meer Panamarenko, Jan Fabre en Etienne Elias. Re-Opening moet een blauwdruk zijn van de visie en het engagement van de nieuwe leiding. (www.deweergallery.com)

Eind oktober heeft de Parijse Galerie Lazarew een vestiging in Brussel geopend. De nieuwe galerie opent met een tentoonstelling van Olivier Catté, voornamelijk met werk uit zijn serie Interfaces. Galerie Louis Lepoutrelaan 112, 1050 Brussel (www.galerie-lazarew.fr). Ook nog in Brussel is Etablissement d’en face projects verhuisd naar Ravensteinstraat 31 (www.etablissementdenfaceprojects.org).